Tips voor het kweken van orchideeën

Orchideeën zijn een kleurrijke en mooie bloembedders. Het zijn ook een geweldig alternatief voor bloemen die meer onderhoud vergen. De verzorging is veel minder vermoeiend dan bij andere bloemen en je kunt er veel plezier aan beleven. Bovenal zijn orchideeën perfect voor elk interieur, waardoor ze veel populairder worden.

Het kweken van orchideeën is echter geen simpele taak. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je orchideeën gezond en sterk blijven. Gelukkig zijn er veel tips die je hierbij kunnen helpen.

Waarom waardevol?

Het kweken van orchideeën heeft veel voordelen. Om te beginnen is de orchidee een vrij gemakkelijke plant om te verzorgen en te kweken. Bovendien heeft het kweken van orchideeën vele voordelen. Ten eerste kunt u uw omgeving gemakkelijk verfraaien als u orchideeën kweekt. Ten tweede kunt u de orchideeën die u kweekt op een artsy manier arrangeren en ze toevoegen aan uw home interieur. Ten derde hebben orchideeën de vermogen om stress te verminderen doordat het kijken ernaar een rustgevend gevoel kan geven. Ten slotte kunnen orchideeën liefde, voorspoed en geluk symboliseren.

Uw orchideeën kunnen er ook prachtig uitzien in potten of in manden gehangen aan het plafond. Met een paar eenvoudige tips over het kweken van orchideeën kunnen deze planten groeien en bloeien en u uw verfraaide omgeving geven.

Locatie

De eerste stap bij het kweken van orchideeën is het vinden van een geschikte locatie. Orchideeën hebben gedurende de dag licht nodig, maar hebben ook een schaduwrijke omgeving nodig om hun meest intensieve bloei te voorkomen. Omdat de lichtomstandigheden zo een belangrijke factor zijn, is het belangrijk dat je een goede locatie voor je orchidee kiest.

Orchideeën zijn het liefst gevestigd in een zonnige of licht schaduwrijke locatie. Vermijd plaatsen waar de plant direct in het zonlicht staat. Kies een locatie waar de planten direct naar het noorden kijken, of als dat niet mogelijk is, kies een locatie die beschut is van het noorden en buiten het directe zuiden. Orchideeën gedijen ook goed in de buurt van een open raam om de lucht te verversen. Plaats de plant ook niet binnen een voet of twee van een leiding, sunnyday tuimelen of centrale verwarming.

Water en lucht

De volgende stap bij het kweken van orchideeën is het controleren van de luchttemperatuur. Orchideeën houden ervan in een temperatuur van ongeveer 25-30 ° C, waar ze het meest optimaal gedijen. Zorg voor goede luchtcirculatie in de kamer, Probeer ventilatieopeningen te voorzien bij de plant.

De uitdaging is om te voorkomen dat de orchideeën te veel of te weinig water krijgen. Orchideeën hebben een balans tussen water geven en laten drogen nodig voor een goede groei. Zorg voor een warm, vochtig milieu in de kamer en voorkom dat er waterdruppels op de planten vallen. Tijdens de wintermaanden, met lagere temperaturen, moet je voorzichtiger zijn met het water geven.

Let ook op de luchtvochtigheid rond de planten. In gesloten ruimtes waar orchideeën worden gekweekt moeten hoge luchtvochtigheidsniveaus bestaan. Als je een luchtvochtigheidsmeter hebt, kun je de luchtvochtigheid de hele dag in de gaten houden. Als je niet meteen luchtvochtigheidsmeters hebt, kun je ook een eenvoudige truc gebruiken om de luchtvochtigheid te meten. Voeg een kop water toe aan een afvoer. Als het water verdampt voordat aan het einde van de dag, is de luchtvochtigheid te laag en is het tijd om het water te verversen.

Voeding

Orchideeën krijgen voeding door middel van bladvoeding. Ze hebben macronutriënten nodig als stikstof, fosfor en kalium. Dit kun je gemakkelijk toevoegen aan de planten door middel van plantaardige meststoffen. Volg eenvoudig de aanwijzingen op de verpakking van de meststoffen die je kiest. Je kunt ook commercial orchid voeding gebruiken. Voed de planten maximaal twee keer per maand met een milde meststofoplossing.

Vergeet ook de micronutriënten niet. Orchideeën hebben ook trace elementen nodig, waaronder ijzer, magnesium, calcium, mangaan, koper, borium en molybdeen. Deze kun je toevoegen aan je orchidee door een slow-release meststof te gebruiken of door een verdunde spray van micro-elementen toe te dienen. In het voorjaar kun je bovendien wat potas en bijproducten aan de planten geven om de meeste nutriënten te verstrekken.

Onderhoud

Het zou handig zijn om de planten regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat ze gezond blijven. De bladeren en wortels van de orchidee moeten regelmatig worden onderzocht, waardoor je alle tekenen van schade, ziekte en ziekte kunt zien. Ook de bloemen zelf moeten regelmatig worden gecontroleerd. Als er geen bloemen aanwezig zijn, is het nodig om de plant te verplaatsen naar een locatie die meer licht krijgt.

Je moet ook alle bladeren en stengels regelmatig schoonmaken om ervoor te zorgen dat de planten vrij zijn van stof en bacteriën. Gebruik een zachte borstel of stofzuiger om het stof en andere contaminanten makkelijker te verwijderen. Vergeet ook niet om de potgrond regelmatig te vervangen en het oude substraat te verwijderen als de planten niet goed lijken te groeien.

Repotting

Repotting is een belangrijk onderdeel om gezonde orchiedeeën te kweken. Repotting is het proces waarbij je de plant verplaatst naar een grotere pot. Het doel van repotting is om de bloem meer ruimte te geven om te groeien. Dit proces moet regelmatig worden uitgevoerd. Planten die in hun pot blijven zitten zullen niet goed gedijen.

Repotting moet met alle voorzichtigheid gebeuren. Begin met het verwijderen van de oude pot. Verwijder daarna het oude substraat, dat men vervolgens kan gebruiken in een andere pot of in de tuin. Verwijder al het oude substraat en verplaats de orchidee vervolgens naar de nieuwe pot. Vul de pot met het nieuwe substraat en voeg wat meststof toe om de plant te helpen groeien.

Conclusie

Als je je orchideeën goed verzorgt, kun je er veel plezier aan beleven. Met deze tips over het kweken van orchideeën kun je minimale moeite doen en de planten kweken om groeien en bloeien en er mooi uit te zien. Vergeet niet dat als je je orchideeën goed verzorgt, je verzekerd bent van wekelijkse bloeiende planten in je huis.

Plaats een reactie