Hoe plant je een boom op de juiste manier?

Het is een cliché, maar het is waar – een boomplanting kan grote invloed hebben op onze omgeving. Een goed geplante en gezonde boom kan onze lucht schoner maken, onze ecologie in evenwicht brengen en onze buitensportactiviteiten met name aangenamer maken. Maar helaas is boomplanten vaak een complex en soms zelfs gevaarlijk proces, waarbij veel mensen het risico lopen ernstige schade toe te brengen aan hun beplanting of zelfs het verlies aan hun investeren. In dit artikel zullen we een aantal belangrijke technieken bespreken die je helpen om een ​​gezonde en lange levensduur te garanderen voor jouw nieuwe boom.

Waarom is boomplanten interessant?

Boomkwekerij heeft veel voordelen voor je gezondheid en je omgeving. Bomen absorberen kooldioxide, produceren zuurstof en vangen stilstaand water op waardoor er minder wateroverlast ontstaat. Bovendien helpen bomen ervoor te zorgen dat de bovengrondse lucht schoon blijft, terwijl ze merkbare verminderingen in schadelijke gassen bewerkstelligen zoals ozon, stikstofoxiden en zwaveloxide. Bovendien zullen gezonde bomen ook bijdragen aan een esthetisch aantrekkelijke omgeving. Bomen brengen kleur, textuur en diepte in de tuin en gebieden waar ze worden geplant.

Voorbereiding voor het planten van de boom

Voor je begint met boomplanten is het belangrijk om voorbereid te zijn. Voordat je begint met het planten van de boom is het belangrijk dat je het juiste type boom uitzoekt die geschikt is voor jouw klimaat. Bepaal ook de juiste plaats voor de boom. Elke boom heeft een optimale temperatuur, niveau van direct zonlicht, behoefte aan bewatering en pH waarde van de grond nodig. De beschikbare omliggende ruimte waar de boom geplant gaat worden, beïnvloedt ook de groei van de boom. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de juiste boomplanttechnieken gebruikt om ervoor te zorgen dat de boom gezond en sterk blijft.

Uitgraven van de grond

Het eerste dat je moet doen, is de grond waar je de boom gaat planten, goed uitgraven. Als de grond te veel klei, modder of stenen bevat, kan de grond te compact zijn waardoor de wortels van de boom niet de ruimte hebben om goed te groeien. Als de grond te zandig is, bevat het te weinig nutriënten voor de boom. De ideale bodembehoefte voor een boom conceptie is een mix van compost, humus, turfmest en vruchtbare grond. Gebruik een haak of een schop om te controleren of de bodem goed is gevuld. Bovendien kan het ook comfortabeler zijn als de bodem afgerond is, omdat dit helpt voorkomen dat water verzamelt en stagneert. Zodra je de boom hebt geplant, voeg dan een laag mulch toe om de wortels koelere temperaturen te geven en voorkom dat de grond te droog wordt.

Planten van de boom

Voor je begint met het planten van de boom is het belangrijk dat je de hele boom verwijdert uit zijn pot met behulp van je handen. Verwijder alle wortels die aan het zijoppervlak kleven voordat je de wortels vrijmaakt en ze bevrijdt uit elkaar. Controleer daarna de wortelkluit, zoek naar gezwollen en verrotte wortelstukken en verwijder deze ook. Je moet ook controleren of er geen stokken of stenen in de bodem zijn gevallen, die mogelijk schade toebrengen aan je nieuwe boom.

In de volgende stap is het tijd om de haak te gebruiken om een ​​gat te maken voor het planten van je boom. De meeste bomen hebben een grote wortelkluit, dus je zult waarschijnlijk een relatief grote kuil moeten maken. De juiste grootte voor een kuil zou ongeveer 6 cm breder en dieper moeten zijn dan de maat van de kluit van de boom. Plaats de boom in het gat en vul het op met dezelfde grondsoort en compositie die je eerder hebt voorbereid. De wortels moeten diep in het gat en volledig bedekt zijn met aarde, zodat ze goed ondersteund zijn.

Bemesting en water geven

Na het planten is het belangrijk dat je je boom bemest. In de eerste paar maanden na de aanplant wordt aanbevolen om de stam en de grond van de boom een gemaakte oplossing af te wassen. Neem een ​​bemeste oplossing om de groei van de boom te verbeteren. Het is ook belangrijk om te weten hoe vaak je je nieuwe boom moet bevruchten.

Het is belangrijk dat je je nieuwe boom regelmatig water geeft. Bepaal de juiste tijd om de boom te besproeien en hoe vaak je dat moet doen. Als je te veel water geeft, kunnen de wortels van de boom rot raken of zwemmen. Als u echter te weinig water geeft, kan de boom uitdrogen en sterven. Neem de tijd om te begrijpen hoeveel water je moet geven, hoe vaak je moet geven en wanneer je het moet geven om er zeker van te zijn dat je boom goed gewaardeerd en onderhouden wordt.

Gezonde omgeving voor de boom creëren

Hoewel een boomplanting het begin is van het proces, is het net zo belangrijk om de omgeving rond de boom te creëren waarin hij goed kan groeien. Een gezonde en rijke vegetatie helpt een boomsoort om zichzelf te beschermen. Planten met relatief diepe wortels in de buurt van je boombetrekkingen mogen de grondige softing van de bodem verbeteren en vruchtbare stikstof produceren. Gebruik daarom organische bemestingsmengsels die een heleboel voedingsstoffen zoals stikstof, fosfor en kalium bevatten. Ook kan een lage struiken langs de stam van de boom helpen bij de verbetering van de omgeving. Deze struiken kunnen dienen als schild voor de boom waardoor wind en vocht schade kan worden voorkomen.

Conclusie

Als je een gezonde en lange levensduur voor je nieuwe boom wilt hebben, moet je de juiste technieken kennen voor boomplanten. Het is belangrijk om de juiste type boom te kiezen en de juiste plaats voor het planten van de boom te vinden. Het is ook essentieel dat je de bodem voorbereidt en het boompje met zorg plant. Daarnaast is het belangrijk dat je de boom regelmatig bemest, voldoende water geeft en de omgeving rond de boom creëert waarin hij zich goed kan ontwikkelen. Door deze tips te volgen, zul je zeker een gezonde en krachtige boom hebben die je omgeving een mooi, uniek en kleurrijk landschap geeft.

Plaats een reactie