Hoe maak je een vijver in de tuin?

Een vijver in de tuin is een waardevolle aanwinst die het gezicht en het leven in uw tuin verrijken. De aanwezigheid van een vijver geeft een gevoel van vrede en rust. U kunt de aanblik van de vijver verbeteren door planten toe te voegen, om een ​​evenwicht te creëren met wat al in uw tuin bestaat. Desondanks moet u eerst uw vijver aanleggen voordat u kunt genieten van de voordelen die deze verstrekt.

Een vijver installeren is een groot project en het is verstandig om deskundige hulp in te roepen, omdat er veel factoren bij komen kijken. Hoewel het moeilijk kan zijn, is het mogelijk om het op een efficiënte en verstandige manier aan te pakken. In dit artikel wordt uitgediept hoe u een vijver in uw tuin kunt aanleggen.

Waarom is het interessant om een vijver in de tuin te hebben?

Een vijver heeft een verscheidenheid aan voordelen. Een vijver is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar biedt ook een gelegenheid om wilde dieren te verwelkomen in uw tuin. Vrijwel alle tuinvormen hebben baat bij de aanwezigheid van een vijver, of het nu groot of klein is. Het verhoogt ook de waarde van uw woning, omdat veel mensen dol zijn op een goed gelegen vijver.

Door een vijver toe te voegen aan uw tuin, kunt u meer wildleven verwelkomen. Vogelsoorten zoals eenden, goudvissen, lijsters, zangers, meeuwen en zelfs zwanen zullen profiteren van uw vijver en het verhoogt het levenje van uw tuin. Bovendien helpt een vijver met het bestrijden van insecten door attractie te bieden voor de bedreigde insecteneters, zoals uilen en kleine vogels.

Vijvers bieden ook leefomgevingen voor kleine zoogdieren zoals egels, vleermuizen, muskusraten en veel andere knaagdieren. Er zijn ook bloemsoorten die profiteren van de aanwezigheid van een vijver. Er zijn een verscheidenheid aan instructies, tutorials en ideeën die verder gaan dan alleen het maken van een traditionele vijver.

Hoe maak je een vijver in de tuin?

Hoewel veel mensen denken dat het lastig is om een ​​vijver in uw tuin te installeren, valt dat meestal mee. Er zijn veel manieren om een ​​vijver aan te leggen en de meeste mensen kunnen het in een weekend afronden. Om een ​​vijver te maken, hebt u een bouwplan nodig, evenals de juiste materials en gereedschappen. Aan de slag gaan en een vijver maken vereist wel wat voorbereiding, maar is niet zo moeilijk als het lijkt.

Het eerste wat u moet doen, is een locatie kiezen waar u de vijver zou willen aanleggen. Onderzoek eerst de ligging en de ruimte die u hebt, evenals de kracht van de bodem. U kunt uw voorkeuren bepalen dankzij een simpel bodem onderzoek. U moet dan het formaat en de diepte van de vijver bepalen en de randen randen voor de vorm die het beste bij uw tuin past.

Daarna moet u materialen kopen als plastic membranen, membranen, vijverfolie, borstels en onderhoudsproducten. U moet ook alle specifieke gereedschappen verzamelen zoals een schop, hark, zaag, houweel, vijl, schraper, rubber mallen en spic, slijpsteen en messen. Al deze zaken zijn noodzakelijk om de vijver aan te leggen.

Vervolgens moet u het gebied voorbereiden waar u uw vijver wilt plaatsen. U wilt alle dode materialen, onkruid, planten en beesten verwijderen en de bodembeplanting afgraven. Zorg ervoor dat het gebied dat u koos vlak en vrij is van zand of grind. Als het gebied niet vlak is, kan het helpen om het gebied te versterken met behulp van terrasstenen of grind. Eenmaal klaar, moet u het plastic membraan of de vijverliner installeren door het in het gebied te leggen.

De volgende stap is om het water in de vijver te gieten om te zien of de liner lekt. Als er geen lekkage is, kunt u de vijver vullen met water. Nu is het tijd om planten te plaatsen in de vijver. U kunt beginnen met wat grotere planten zoals waterlelies en waterranonkels en vervolgens kleinere planten toevoegen zoals vlotplanten en watervarens. Wees niet bang om je tuin wilder te maken met verschillende soorten dieren zoals kikkers, eenden en edelherten.

U kunt het ontwerp van de vijver verrijken met diverse rotsen en stenen. Om de kwaliteit van het water te behouden, is het ook verstandig om een ​​filter in de vijver te installeren. U kunt ook algenbestrijdingsmiddelen gebruiken en onderhoudskits gebruiken om de vijver proper te houden.

Conclusie

Een vijver in de tuin aanleggen is een geweldige manier om het gezicht en de levenskwaliteit in de tuin te verbeteren. Voordat u begint met de vijver zelf, moet u eerst het gebied voorbereiden waar u uw vijver wilt plaatsen. U moet ervoor zorgen dat het gebied vrij is van obstakels en dat het vlak en stabiel is. Daarna moet u het membraan of de vijverliner installeren en het gebied vullen met water. Verzamel vervolgens je materialen en gereedschappen en je potplanten en begin met het aanleggen van de vijver. Wees voorzichtig met de aanplant en installeer bij voorkeur een filter om de kwaliteit van het water te behouden.

Plaats een reactie