Hoe maak je een Engelse tuin?

Een Engelse tuin is een uniek type tuinontwerp dat populair is geworden door de naam te danken aan de jaren van heerschappij van de Britse sterke invloed over de hele wereld. Door de middeleeuwen heen werden Engelse tuinen gecreëerd die zo kunstrijk en kleurrijk waren dat ze een van de meest adembenemende wereldwonderen werden. Er is een programma geweest met de naam ‘Great British Garden Revival’ dat probeert de bekendheid van Engelse tuinen te verhogen en ervoor zorgt dat ze worden ontworpen en gemaakt zoals ze waren bedoeld – een plaats waar harmonie, schoonheid en functionaliteit voor de bewoners samenkomen. Als je een Engelse tuin wilt maken, is het cruciaal om je te verdiepen in de geschiedenis, tradities en de kunst van het tuinieren.

Waarom een Engelse tuin?

Engelse tuinen zijn prachtig om te bekijken, ze bieden veel waarde en kunnen een lange tijd meegaan. Ze laten je tuin uitstralen als een elegante en aristocratische plek met een geest van klassieke charme. Er zijn veel verschillende voordelen van een Engelse tuin, waaronder:

  • Een Engelse tuin biedt een serene rustplaats in je tuin, waar je kunt ontspannen en genieten van het groen.
  • Het geeft je tuin een klassieke en elegante uitstraling die zal moderne tuinen doen verbleken.
  • Het geeft je de vrijheid om te kiezen voor een klassieke, romantische of formele Engelse tuin.
  • Een Engelse tuin heeft ook estetische waarde omdat het kleur en beweging toevoegt aan je buitenruimte.
  • Het geeft je de kans om verschillende types planten en dieren te mixen en matchen met maar één thema.

Verzamel de juiste materialen

De eerste stap bij het maken van een Engelse tuin is het verzamelen van de juiste materialen. Je zal moeten beginnen met het bepalen van de vorm, maat en lay-out van je tuin. Dit is belangrijk omdat je materialen moeten worden gekozen in overeenstemming met het ontwerp dat je wilt creëren. Je moet ook nadenken over andere factoren zoals de kwaliteit van de grond, de locatie en de beschikbare ruimte.

Vervolgens heb je plantenmateriaal nodig. Je kunt kiezen voor bloemen, kruiden, grassen, struiken, bomen enzovoort. Maar je moet ook rekening houden met de omgeving waarin je je tuin maakt. Als je het koud hebt, dan is het misschien een goed idee om soorten te kiezen die koud weer kunnen verdragen. Je zult een hekel aan het idee hebben dat je planten naar de winter sneuvelen.

Je zult ook materialen nodig hebben, zoals grind, grindpaden en tuinornamenten zoals fonteinen, uitkijktorens, beelden, vogelbaden, bloembakken en dergelijke. Deze bepalen de uiteindelijke lay-out van je tuin.

Plan de lay-out van je tuin

Nadat je de juiste materialen en planten hebt verzameld, is het tijd om je tuin te organiseren. Dit is het moment waarop je het ontwerp en principe van je tuin gaat bepalen. Je moet ook bedenken welk soort tuinornamenten je wilt gebruiken en hoe je de ruimte in je tuin kunt benutten. Een van de populairste lay-outs is de tuin die is opgezet als een kleine oase. Het gebruik van prenten en natuurstenen is hier populair. Je kunt ook veel lage planten gebruiken om de tuin meer diepte te geven. Planten kunnen worden aangeplant om grote kale gebieden en muren op te vullen zonder een lelijke silhouet achter te laten.

Je kunt ook een Engelse tuin creëren die meer in lijnen is georganiseerd. Dit type tuin is goed voor het creëren van een klassieke aanblik. De tuin kan worden georganiseerd met strikte lijnen van planten, een patroon om op te bouwen tot een lange, prachtige tuinpad. Perfectie is de sleutel in een lijngeoriënteerde tuin. Anders kan het hele concept teniet worden gedaan.

Begin met planten

Nadat je je tuin hebt ontworpen en de benodigde materialen hebt gekozen, is het tijd om te beginnen met inrichten en planten. Dit is waar alle kleuren en geuren samenkomen. Het is belangrijk om een plan te maken voor waar je de planten wilt plaatsen, zodat je weet waar je areaal moet zoeken. Als je een tuin hebt met stalen standaarden of lage bloemborders, is het handig om plaats te houden voor snijbloemen om je tuin meer levendigheid te geven. Planten kunnen ook worden geplant om charmante rotstuinen of ondergrondse moestuinen te creëren.

Je kunt kiezen voor planten met verschillende bloeiperiodes zodat je tuin het hele jaar door mooi blijft. Niet alleen zal dit je tuin er aantrekkelijk uit laten zien, maar als je verschillende planten met bloemen kiest, zal je tuin ook een bron van voedsel zijn voor veel verschillende vlinders en andere vogels.

Eindbeslissing

Een Engelse tuin maken is geen makkelijke taak. Je moet een goode ontwerp hebben, goed materiaal kiezen en een sfeer creëren die gelukkig en comfortabel is. Je kunt de kunst van het tuinieren gebruiken om een Engelse tuin te creëren die mooi, zacht en verleidelijk is. Het toevoegen van tuinornamenten helpt een Engelse tuin interessant te maken, terwijl je kunt kiezen voor kleurrijke bloemen om er meer leven toe te voegen. Met de juiste aanpak en planning kun je ook een prachtige Engelse tuin creëren.

Plaats een reactie