Hoe maak je een cottage tuin?

Een cottage tuin staat bekend als een klassieke, informele tuin met overvloedige beplanting, hoge bloemen en heggen. Het is een van de meest geliefde stijlen in onze tuinen. Veel mensen willen dat hun tuin er zo uitziet en als je weet hoe je dat moet doen, kun je dit effect creëren. Hieronder leggen we de stappen uit die je nodig hebt om jouw tuin in een cottage tuin om te toveren.

Tip 1: Begin met het basisontwerp

Voordat je begint met het planten van planten, moet je een basisontwerp maken voor je tuin. Je wilt bijvoorbeeld kiezen voor informele paden met bochtige lijnen, zodat de tuin mooi overloop. Of je brengt wat meer structuren toe, zoals hagen of omheiningen. Probeer ook een thema te bedenken dat bij jouw tuin past. Kies bijvoorbeeld voor cottage tuin stijl met een Engelse thema of een boerenstijl met een landelijke touch. Als je het basisontwerp hebt vastgesteld, kun je verder gaan met het planten van planten.

Tip 2: Kies je planten

Een van de dingen waarmee je een cottage tuin kenmerkt is weelderige beplanting. Kies daarom voor planten die veel vulling aan je tuin geven. Denk bijvoorbeeld aan bloemen met hoge bloesems, zoals rozen, hortensia’s of lavendel. Of laat klimplanten hun vuurspuwende kracht laten zien. Maar ook hagedissen, hegjes, bomen en struiken geven je tuin vorm en fleur. Kies planten die passen bij je thema en bij jouw tuin. Wil je veel kleur in je tuin? Kies dan variërende bollen. Kies voor soorten die je in ieder seizoen blijven verrassen.

Tip 3: Creëer voorwerpen om je tuin meer karakter te geven

Het creëren van karakter in je tuin is het beste als je wat meer decoratieve elementen toevoegt. Denk bijvoorbeeld aan tuinbeelden, kunstwerken, een fontein en zitbanken. Je kunt ook tuinpaden toevoegen voor een mooi effect. Deze elementen kunnen net de finishing touch geven aan je tuin, waardoor het een authentiek uiterlijk krijgt. Je kunt ook lichten toevoegen om je tuin te verlichten. Al deze dingen samen kunnen de sfeer en het karakter van je tuin versterken.

Tip 4: Wees creatief en geniet van je tuin

Je hoeft het allemaal niet al te perfect te maken. Laat je vrij om creatief te zijn in je tuinontwerp. Vergeet ook niet om van je tuin te genieten. Als je je groene paradijs hebt gecreëerd, zou je een schommel of zitbanken kunnen toevoegen. Plan ook een regelmatig onderhoud, zodat je tuin er op zijn best uit blijft zien. Je moet ook je tuin onderhouden door planten uit te dunnen en onkruid te verwijderen. Op deze manier blijft je cottage tuin er altijd mooi en schoon uitzien.

Conclusie

Een cottage tuin staat bekend om zijn romantische, informele stijl. Als je van planten en tuinieren houdt, is een cottage tuin een geweldige manier om je tuin er mooi en stijlvol uit te laten zien. Je kunt je tuin vervolgens aankleden met tuinbeelden, zoals een fontein of een tuinsculptuur, en op deze manier de sfeer en het karakter van je tuin versterken. Als je deze stappen volgt, kun je binnenkort van je eigen klassieke, informele cottage tuin genieten.

Plaats een reactie