Hoe maak je een composthoop in de achtertuin?

Het aanleggen van een composthoop in uw achtertuin is een geweldige manier om het milieu te helpen tegelijkertijd uw tuin te verbeteren. Compost gebruiken kan veel voordelen opleveren, van het verbeteren van de productiviteit van de tuin tot het verminderen van het risico op schimmel en plagen, en het is eenvoudig om een composthoop te maken. In dit artikel leggen we uit wat compost en composthoop zijn, waarom het zo’n goed idee is om een composthoop te maken, en hoe u dit kunt doen.

Wat is Compost?

Compost is een organisch materiaal dat rijk is aan goede bacteriën, plantvoeding en organisch materiaal. Door compost te gebruiken, kunt u de natuurlijke afbraakprocessen in uw tuin verbeteren en uw tuinfruitteelt verbeteren. Compost wordt gemaakt door organisch afval, zoals bladeren, snoeiafval en gras te vermengen met mest, koffiedik, kruiden en andere organisch afval. Dit proces is helemaal natuurlijk en duurt meestal twee tot drie maanden. Na deze tijd is het afval in kleine stukjes verwoest en is het klaar om toegevoegd te worden aan uw tuin.

Waarom een Composthoop maken?

Er zijn verschillende redenen waarom het handig is om een composthoop in de achtertuin te maken. Ten eerste, door compost te maken, vermindert u de hoeveelheid organische afval die naar de vuilnisbelt gaat. Bovendien helpt het bij het verbeteren van de bodemstructuur van uw tuin, waardoor het water beter wordt geabsorbeerd en er beter wordt gegroeid. Ten slotte wordt het toevoegen van organische stoffen aan de bodem ook gezien als een goede manier om natuurlijke bemesting van de basis te verstrekken, waardoor het gemakkelijker wordt voor planten om gezond te groeien.

Hoe maak je een Composthoop?

De eerste stap bij het maken van een composthoop is om een locatie te kiezen waar de hoop kan staan. Uw hoop zou ongeveer een meter breed en een meter hoog moeten zijn. Houd rekening met enige luchtcirculatie, zodat uw hoop niet te nat wordt. Zodra u een locatie heeft gekozen, moet u de bovenkant van de hoop bedekken met een kunststoffolie of tentzeil om water daaruit te houden. U kunt ook matjes gebruiken om de compost af te dekken en te voorkomen dat ongedierte erin kruipt.

Als u composterende materialen verzamelt, zorg er dan voor dat u een verscheidenheid van materialen gebruikt; ze hoeven niet allemaal van hetzelfde type te zijn. Dit omvat dingen zoals bladeren, grassnippers, koffiedik en afgebroken schillen van groenten en fruit. Zoals eerder vermeld, is kunstmest ook handig als u uw compost wilt verrijken. Als u heeft besloten wanneer uw compost klaar is, kunt u het dan toevoegen aan uw tuin.

Tips voor het beheren van uw Composthoop

Het is belangrijk om uw composthoop te blijven beheren om ervoor te zorgen dat alles correct blijft. U moet zorgen voor frequente toevoegingen van verse materialen om ervoor te zorgen dat het compostproces gaande blijft. U moet het ook regelmatig mixen om de processen te versnellen. Vermijd het toevoegen van te veel vochtig materiaal, zoals gras, want dit kan resulteren in een massa die naar verrotting ruikt.

Om ervoor te zorgen dat uw composthoop de juiste hoeveelheid warmte heeft, moet u ook regelmatig de temperatuur controleren. Houd deze tussen de 60 en 145 graden Celsius; als de temperatuur boven 145 graden komt te liggen, dan kunt u dit verminderen door wat water toe te voegen. Als de compost te nat wordt, kunt u stukjes karton en sticks toevoegen om wat meer luchtcirculatie in de hoop te verkrijgen; dit zal helpen bij het verhogen van de temperatuur.

Conclusie

Compost maakt is eenvoudig en kan veel voordelen opleveren voor uw tuin. Door een composthoop in uw achtertuin te maken, helpt u bij het verminderen van afval en verbetert u de productiviteit van uw tuin. Wanneer u begint met het maken van compost, is het belangrijk om de juiste locatie, materialen en beheermethoden te kiezen. Als u de bovenstaande tips volgt, kunt u uw tuin snel van de voordelen van compost genieten.

Plaats een reactie